Ett plus räknas alltid

Lägg dig till med inställningen att alla bra val räknas. Även om det bara blev tio minuters träning en vecka betyder det inte att det inte räknas. Bara för att du gör en “dålig”sak betyder det inte att alla bra saker inte räknas. Alla bra val räknas alltid, hur små eller få de än är.

Återigen, det är långsiktigt hållbara resultat vi är ute efter. Och hur vill du leva egentligen? Vill du vara stenhård mot dig själv och aldrig unna dig något gott eller hoppa över ett träningspass eller helt enkelt skita i att gå upp när klockan ringer? HELA LIVET? Jaha, ja då är det väl bara att gratulera men förmodligen behöver du då inte ens läsa det här. För oss vanliga dödliga håller det nog bättre att göra plats för lite “operfekthet” i livet.

Vilket innebär att förlåta sig själv för sina “snedsteg”, älska sig själv ändå och bara fortsätta på den väg som du har valt. Annars blir det lätt att du faller in i allt-eller-inget tänket och skiter i allt och bara äter bullar i tvsoffan hela veckan för att börja ditt nya liv på måndag – igen.

Räkna alla bra val, ge dig själv en mental, eller fysisk, klapp på axeln varje gång du väljer något i enlighet med dina val. Drack en grön smoothie, tog en liten joggingrunda, sa nej till något du inte ville, skrev tio minuter på den där boken etc etc Och tänk på att små ändringar ger stora resultat över tid.

 

✏ Stanna upp någon sekund och ge dig själv kred varje gång då väljer någonting bra idag