Ät så naturligt som möjligt

Det är en vana som faktiskt är bra för alla det är jag övertygad om. Att äta mat som är så nära sitt ursprung som möjligt. Det vill säga inte har processats och bearbetats hårt, inte har tillsatser av kemikalier, konserveringsmedel och annat som hör bättre hemma i plast än i mat, inte har genmanipulerats, inte har vuxit med hjälp av konstgödsel och bekämpningsmedel, och helst inte heller har färdats så långt till där du äter den.

Ja det är lättare sagt än gjort, jag vet! Men det är en bra grundtanke att ha med sig tycker jag, när man ska välja vad man ska äta. Så nära sitt ursprung som möjligt. Och tillagad med omsorg och kärlek 💚

 

✏️ När du är och handlar mat nästa gång. Se på produkten; hur många steg har den här produkten gått igenom innan den hamnar på ditt matbord? Vanligt chilisås kan ha gått igenom följande steg: Framtaget patenterat hybridfrö, sådd, konstgödslad, besprutad, skördad, upphettad, tillsats av färgämnen, tillsats av konserveringsmedel, förpackad, lagrad, skickad med flyg från kina, in i ett lager, till Ica… ganska många steg (13 hittills) = långt från sitt ursprung. Eller gör egen ekologiskt chilisalsa: Sådd, vattnad, skördad, förpackad, skickad till Ica från grönsaksodling i Västerås… lite färre steg (5 hittills) = närmare sitt ursprung = Hälsosammare 😊 Ja du förstår principen!