Drömmen om en hälsosammare livsstil

För fem år sen hade vi spenderat en vinter för mycket i Stockholm. Vi bodde söder om staden i Hammarbyhöjden och pendlade genom Stockholm till våra arbeten. Flera timmars pendling om dagen med ständiga väntetider och problem med kollektivfabriken… Vi längtade desperat efter mer fritid, mer tid i naturen, mer tid till våra fritidsaktiviteter. Två timmar om dagen… tio timmar i veckan… Nej, det var helt enkelt inte det livet vi ville ha.

För att göra en lång historia lite kortare i alla fall så hamnade vi i Åre, och efter en tid hittade vi vårt drömboende.

Att flytta ut på landet efter Stockholm var lite nervöst, skulle vi känna oss för isolerade? Men just närheten till Åre med aktiviteter året runt, Skandinaviens bästa skidåkning, ett aktivt nattliv och högklassiga restauranger gjorde att steget inte kändes lika dramatiskt. Dessutom, vi är vana att åka långt, på sju timmar var vi nere i Stockholm igen när vi fick hemlängtan.

När vi sen hittade Fjälltorpet, kände vi att vi möjlighet till att ha det bästa av två världar. Ett Per-Albintorp perfekt placerat med endast 15 min resväg till Åre och en fot i vildmarken. Ett charmigt litet torp att renovera precis som vi ville ha det, och 7 ha mark att göra vad vi ville med.

Nu är vi helt klara med renoveringen. Folk frågar oss om vi inte ska njuta nu, när vi är klara. Men vi har njutit hela tiden, av att få bygga och designa precis som vi vill, i den takt vi vill, med möjlighet att ta ledigt när solen skiner och vi helt enkelt inte kunnat motstå ett åk i nysnö, en fisketur på en fjällsjö eller helt enkelt att ta det lugnt på torpet.

Vi har ansträngt oss för att skapa en hälsosam boendemiljö. Mycket trä i inredningen, ett hus som andas, undvikande av skadliga byggmaterial. En boendemiljö som inspirerar till kreativitet, utomhusaktivitet och livsnjutning.

Men nu är det dags för nya äventyr. Och för att lämna vidare vårt paradis till nästa som behöver det. Vi lämnar det som det är, med allt du behöver för ditt nya liv på Fjälltorpet. Båt som du kan slänga i sjön ett par minuter bort med bil, en skoter att utforska vildmarken med och fixa veden till uppvärmning, allt du behöver för att skotta snö och ta hand om trädgård och gräsmatta. Och möblerna tycker vi passar så bra att de hade tänkt lämna de med.

Frisk luft och friskt vatten finns det obegränsat av. Det bästa köttet i världen köper vi av lokal jägare, renskötare eller Fjällbete. Fjällfisk som röding, öring och harr fiskar vi själva, eller så köper vi färsk fisk från Norge av Åre atlantfisk på fredagar. Det bästa kaffet vi druckit köper vi av lokala världsmästarna Åre kafferosteri och det finns gott om lokala små mejerier och gårdsbutiker. För att inte tala om skogens skafferi med hjortron, blåbär, lingon, hallon, svamp, chaga, örter och blad.

Fastigheten finns det stor potential med. Det är en lantbruksfastighet där du får bygga bygglovsfritt och väljer du att driva verksamhet på gården kan det innebära stora ekonomiska fördelar med skatteavdrag. Vi har gjort en liten slinga i skogen där vi promenerar, åker längd och kör enduro. Men som sagt, att utveckla utsidan, det lämnar vi till dig. Kanske du vill ha får här, en häst, höns, ett växthus, köra terrängkörning…

 

Vad drömmer du om?

 

Annonsen hittar du på Hemnet, Blocket är lite före: Annons

 

Välkommen också att höra av dig till oss!

 

Jonas och Lisa

TREE Åre – Saving the world, one house at a time