Läge

 

På Fjälltorpet har du det bästa av flera världar. Avskilt läge utan insyn, stor tomt, egen skog, och endast 15 min (19,5 km) med bil från Åre.

 

Åre erbjuder aktiviteter året runt och den bästa skidåkningen i Skandinavien, ett aktivt nattliv och högklassiga restauranger.

 

Från tomten går en skoterled som knyter ihop med VÄSEK s skoterledsystem med leder mot bl a Duved, Åre och Ånn.

 

Närmsta skidanläggning finns i Duved en mil österut och där finns även mataffär, restauranger, fjällsportaffär, restauranger, dagis och skola. Planer finns på att bygga ihop Duved-Tegefjäll med Åres skidanläggningar.

 

Åker du västerut istället är du uppe vid Gevsjön på två minuter, här finns fjällröding och öring att fiska. Någon mil till och du är uppe vid Ånnsjön med sin fantastiska fjällutsikt och ädelfisk. Fortsätter du västerut är du snart uppe vid Storulvån som är utgångspunkt för flera vandringsleder mot bland annat Sylarna och Blåhammaren. På vårvintern är det populärt för toppturer på bland annat Getryggen. Ännu längre västerut har du Storlien med en mindre skidanläggning, hotell, vandring, skoter-och längdskidleder.

 

Vill du ha en aktiv livsstil finns det alltid något att göra här. Skidåkning både on- och offpist, längdskidor, skoter, isfiske, snökite, skridskor… På sommaren kan du ägna dig åt fjällvandring, fiske, klättring, cykla downhill i Åres liftsystem, landsväg eller mountainbike, köra enduro, paddla kanot och forskajak eller ta ett oförglömligt dopp i en frisk fjälltjärn.

 

Men Fjälltorpet är också ett ställe att koppla av och ta det lugnt,  bara njuta av naturen, frisk luft, friskt vatten och tystnaden.

 

Gevsjön
Storulvån Sylmassivet
Storulvån Sylmassivet
Ånnsjön
Ånnsjön
Åre torg
Åre torg