Häng och sitt på huk

Sitta på huk, ja jag vet att jag tjatar om det, men det är faktiskt en av de bästa sakerna din kan göra för din rygg. Och så enkelt! Ja det är värt att tjata om. Ido Portal, en mästare inom movement culture (ja det var han som tränade MMA stjärnan Conor McGregor), fick frågan under en intervju om han kunde ge något enkelt tips och det han sa var sitt på huk, och häng.

När vi levde ute i buschen, ja inte du och jag, men våra förfäder, var det helt naturligt att huka sig flera gånger om dagen, nu bygger vi toaletter och stolar. Och våra ännu tidigare förfäder hängde ju faktiskt i träden en hel del. Det är jättebra att med gravitationens hjälp sträcka ut ryggraden. Du kan hänga i en gren, eller sätta en sån där pull-up stång i en dörröppning, köpa romerska ringar eller ta en sväng i lekplatsens klätterställning nästa gång du går förbi.

 

📗 Kolla in Ido Postals fina hemsida: http://www.idoportal.com eller intervjun med Lewis Howes här: The power of movement

 

✏️ Hitta eller skaffa något att hänga i och häng en liten stund varje dag under några veckor. Har du inte haft problem med ryggen kanske du bara märker att du blir lite starkare i armarna men har du haft något problem så är det mycket troligt att det känns lite bättre nu! Det är också väldigt bra i förebyggande syfte.