Jag ska sluta sluta med saker

Vad jag är trött på att jag hela tiden ska sluta med saker och att alltid misslyckas. Jag tror alltid att jag ska ha massor av viljestyrka och känner mig jättemotiverad. Men så håller jag inte det jag lovat mig själv och det leder bara till dåligt självförtroende.

Min sambo sa “varför ska du alltid sluta med saker”.

Ja, varför ska jag det? Nä, nu ska jag sluta sluta med saker!

Mitt nya mantra är “Jag älskar mig själv precis som jag är och jag behöver inte förändra någonting.”

Vad avslappnad i kroppen jag känner mig när jag säger det till mig själv! Jag slipper känna mig dålig. Och jag tillåter mig själv att tycka om mig själv precis som jag är. Jag känner ingen press att förändra och förbättra. Allt det gör att jag blir gladare och det är lättare att gå upp på morgonen och jag tror till och med att jag sover bättre.

Jag har liksom inte tillåtit mig själv att tänka såhär förut, för jag har väl varit rädd för att om jag bara tycker om mig själv som jag är hur ska jag då kunna förbättras och nå mina drömmar och mål.

Men dels är att tycka om mig själv som jag är en dröm och ett mål, och dels menar experter på det här att det faktiskrt blir lättare att förändras om man älskar sig själv villkorslöst. Så jag är beredd att prova. Jag tror det funkar!

De strategier jag istället använde mig av kan du ta del av här på TREE Livsstilsdesign under rutan Förändra vanor. Och du kan följa mig på bloggen för att se hur det går för mig. Och hör gärna av dig med egna tips, tankar, idéer eller frågor!