Prata om vad du vill

Det är så lätt att gå och prata om och tänka på vad man inte vill. Jag vill inte gå till jobbet, jag vill inte vara trött, jag vill inte städa huset, jag vill inte bråka, jag vill inte vara tvungen att åka på den där festen…

Men till varje sak du inte vill finns det något som du vill. Jag menar inte att du ska ignorera det du inte vill och tvångsmässigt tänka positivt, jag menar bara att du ska formulera om det. Om du formulerar om det till vad du vill är det mer troligt att du skapar mer av det du vill ha istället för mer av det du inte vill ha. Omformuleringen gör att du blir mer lösningsorienterad och börjar söka och se möjligheter att få det du vill istället för att du fokuserar på problemen. Jag känner mig även mer positiv när jag tänker på det här sättet.

 

T ex så här

“Jag vill inte åka till jobbet” blir “Jag vill ha ett jobb som jag ser fram emot att komma till varje morgon”

“Jag vill inte vara trött” blir “Jag vill ha mer energi”

“Jag vill inte städa huset” blir “Jag trivs när det är rent och snyggt runtomkring mig”

“Jag vill inte bråka” blir “Jag vill hitta ett sätt att diskutera utan att det blir bråk”

“Jag vill inte åka på den där festen” blir “Jag vill vara ärlig och säga nej till saker som jag inte känner för att göra”

 

✏ Skriv ner några saker som du brukar tänka och säga att du inte vill och skriv sedan ner ett sätt att formulera om det till vad det är du vill.