Rörelse är näring för kroppen

Att röra sig naturligt handlar om att designa sitt liv så att man får in mycket rörelse och variation i vardagen för att behålla en stark och smidig kropp hela livet. Träning är jättebra, men med den stillasittande livsstil många har idag räcker några timmars träning i veckan inte till för att kompensera för de skador som uppstår av för mycket sittande.

Rörelse är näring för kroppen. Rörelse ser till att transportera runt blodet i vår kropp, och förse våra celler med syre och näring. Rörelse håller cellerna friska och smidiga.

Träning är i jämförelse med en rörlig livsstil vad kosttillskott är för dina matvanor. Det inte räcker med att äta kosttillskott, utan man måste även äta hälsosamt, naturligt och varierat för att få och bibehålla en god hälsa.

På samma sätt är det  med träning. Vi behöver att se till att röra oss mer och med större variation i vardagen, på samma sätt som det inte är bra med en ensidig kost är det inte bra med ett ensidigt rörelsemönster.

Fortsätt träna, men lägg gärna till mer variation och designa en livsstil där du rör dig mer och varierat varje dag utan att behöva schemalägga och ta på dig träningskläder.

 

✏ Under en hel dag klocka hur lång tid du sitter på något: på en stol, en bänk, i en fåtölj, i soffan, i bussen, i bilen…