Borstad Shou Sugi Ban fasad ett år senare

“Vi är såå nöjda med Shou Sugi Ban!!!”

Det meddelandet fick vi av Jarl Bengtsson, en av våra första kunder.

Ägarna hade fastnat för vår lätt brända, mjukt borstade och linoljade gran. De valde en finsågad ändråspont i dimension 22×120 och monterade den oskarvad. Huset är vackert beläget på en kulle med utsikt över ängar och hav i närheten av Båstad.

Vi var så nyfikna på detta projekt att vi valde att själva leverera en extra beställning av vår Shou sugi ban panel till huset. Fasaden glänste vackert rödbrun i solskenet för ett år sedan när vi var där och man såg hur fasaden ändrade uttryck med ljuset, på skuggsidan gav den till exempel ett mattare och mörkare intryck. Här kan du se fasaden för ett år sedan.

Under ett år nu har fasaden blivit utsatt för typisk kustklimat, både regn och rusk och kanske de flesta soltimmar en svensk sommar haft på århundraden. Ägaren var lite orolig att fasaden skulle ljusna för mycket så vi skickade ner en extra dunk med linolja 🙂

Såhär ett år senare är det jätteroligt att höra hur nöjda ägarna är! Fasaden har mognat och tillsammans med husets design har det tagit en självklar plats i de vackra omgivningarna. Det är det som är något av det bästa med en Shou sugi ban fasad tycker vi, att den är levande och bara blir vackrare med tiden. (om man önskar behålla det mörkare uttrycket längre kan man alltid olja upp den igen.)

 

edf

 

edf
edf