Shou sugi ban och färg 💙

Nu är vi igång igen efter ledigheten!

Har naturligtvis inte kunnat hålla oss borta från snickeriet eller Shou sugi ban under jullovet, men det är bara kul, speciellt när hela familjen kan vara med och hjälpa till!

Har länge velat testa att färga Shou sugi ban och har också varit nyfikna på att prova Milk Paint, som är en 100% naturlig och giftfri färg som endast innehåller 5 ingredienser: Mjölkprotein (kasein), kalk, lera, krita och naturliga färgpigment. Färgen kommer i pulverform och blandas med vatten. Vi beställde från Rustikverkstan, som också har en fin blogg med information och tips! Tanken är att vi ska använda den som ett slags bets på bränt och/eller stålborstat trä.

Vi började med vårt köksbord i massiv furu. Den gamla plastfärgen slipades bort, sedan brände vi skivan och stålborstade den för att få fram struktur och ådring. Vi blandade sedan Milk Paint, i kulören Flow Blue, med två delar vatten för att få den lite tunnare. Eftersom vi ska använda det som köksbord valde vi att efterbehandla med hårdvaxolja. Benen behöll vi ofärgade.

Gillar verkligen den här färgen! Så rolig och lätt att måla och leka med, bara att blanda och späda som man vill. Och väldigt fin färg, det är något speciellt med naturliga pigment, det blir liksom ett annat djup i färgen, kan inte riktigt beskriva men det upplevs helt annorlunda.

Vi är väldigt nöjda med resultatet och ser fram emot många fler timmar i verkstaden tillsammans med Shou sugi ban och Milk Paint!