Värdet av små förändringar

Vi underskattar ofta värdet av små förändringar över tid. Att göra många små förbättringar kan till och med ge snabbare resultat eftersom de är lättare att göra.

Ett exempel för att förklara vad jag menar:

2010 blev Dave Brailsford ombedd att, som ny chef för Team Sky (Storbritanniens professionella cykelteam), bli den första brittiska cyklisten att vinna Tour de France, .

Brailsford trodde på ett koncept som han kallade “aggregering av marginella vinster”. Han förklarade det som “1 procent förbättring av allt du gör”. Hans tro var att om du förbättrade alla områden som är relaterade till cykling med bara 1 procent, då skulle de små vinsterna ge upphov till en anmärkningsvärd förbättring.

De började genom att optimera de saker du kan förvänta dig: cyklisternas kost, deras veckovisa träningsprogram, cykelsätets ergonomi och däckens vikt.

Men Brailsford och hans lag slutade inte där. De letade efter 1 procent förbättringar i små områden som förbises av nästan alla andra: upptäcka kudden som erbjöd den bästa sömnen och ta med sig dem till hotell, testa den mest effektiva typen av massagegel och undervisa cyklisterna i det bästa sättet att tvätta händerna för att undvika infektion. De sökte efter 1 procent förbättringar överallt.

Brailsford trodde att om de lyckades genomföra denna strategi skulle Team Sky vara i stånd att vinna Tour de France om fem år.

Han hade fel. De vann det efter tre år.

 

Vad kan vi lära oss av det här? Det är summan av alla små vanor, eller ovanor, som leder till förbättring, eller försämring. För det fungerar åt båda hållen. Det här har jag lånat av James Clear och visar väldigt tydligt vad som händer:

 

 

I slutet av den blå linjen har du uppnått en markant förbättring endast genom att göra små små förändringar under lång tid! Börja leta efter saker i ditt liv som du kan förbättra lite lite. En lite skönare kudde kanske som leder till bättre sömn, eller hitta den perfekta kaffekoppen som gör att du njuter lite lite mer av ditt morgonkaffe varje dag, gör en solhälsning varje dag, skriv upp ett mål och sätt upp det där du ser det varje dag….

 

✏ Kom på fem små saker som du kan göra idag för att komma närmare dina mål.

 

📗 James Clear har en väldig massa bra tips om vanor, kolla gärna in på hans hemsida jamesclear.com