Stöd kroppens avgiftningssystem varje dag

Detoxkurer kan nog vara bra men jag tror att en mer långsiktig och hållbar lösning är att stödja kroppens avgiftningssystem varje dag. Kroppen är väldigt bra på att avgifta sig alldeles av sig själv, men du kan underlätta och stödja med några lätta och billiga vanor.

Varmt citronvatten

Börja varje dag med ett stort glas varmt vatten med lite pressad citron (jag pressar en halv citron, kokar vatten och blandar ut med kallt till ljummen temperatur). Citron gör faktiskt kroppen mer basisk och vissa påstår att en för sur kropp är orsaken till många hälsoproblem. Vad jag vet är att det bidrar till en bra vätskebalans vilket i sin tur gör dig piggare och fräschare.

Ät massvis med gröna saker

Lägg alltid en stor hög med gröna blad på tallriken när du äter. Variera gärna, spenat är inte det enda som är grönt. Gröna blad innehåller mängder av nyttigheter, gör att du smälter maten bättre och därmed tillgodogör dig näringen från bättre från hela måltiden, och stöttar kroppens avgiftningssystem.

Ät inte efter klockan sju på kvällen

Natten och nattsömnen är den tid då kroppen avgiftar sig som allra effektivast. Genom att inte äta efter klockan sju behöver kroppen inte arbeta med att smälta maten lika mycket och kan ägna sig i lugn och ro åt att ta hand om de skadliga ämnen du fått i dig genom mat och yttre miljö under dagen.

Pausa

Då och då kan det också vara bra att ta någon dag eller halvdag och låta kroppen vila från att äta mat genom att bra dricka vatten, rena juicer eller äta väldigt lättsmält mat.

 

✏ Välj något eller några av ovanstående tips och prova under ett par veckor för att se om det är vanor du vill lägga till