Svenskt Trä, Form Us With Love och Shou Sugi Ban by TREE

I år har vi återigen samarbetat med Svenskt Trä för att lyfta vår fina svenska furu. Form Us With Love är en designstudio som under Stockholm Design Week lanserar ett mer hållbart sätt att tvätta händerna; FORGO.

Svenskt Trä tillhandahöll lokalt odlad svensk furu, skördad från skogar där fler träd planteras än som huggs, och vi på TREE fick det roliga uppdraget att snickra ihop bord, hyllor och handfat till utställningen, och såklart bränna och borsta i bästa Shou Sugi Ban stil.

Vi bidrar gärna till att lyfta fram en produkt som Forgo, som bidrar till att göra vardagliga saker, som att tvätta händerna, mer hållbara. En liten papperspåse på tolv gram innehåller de nödvändiga ingredienserna som krävs för att förvandla vanligt kranvatten till en full flaska skummande handtvätt – på under en minut. Tanken är att du ska kunna beställa påfyllningar direkt till din brevlåda i ett litet papperskuvert. Form Us With Love vill använda hållbara ingredienser, t ex är doften Woody destillat från brädgårdsrester och citrusdoften destilleras från skalrester från ekologiska juiceproducenter.

Utställningen hålls på Bergrummet under Stockholm Design Week, och sen ska den ut på världsturné!

Tack till Svenskt Trä, Form Us With Love och Design United för ett roligt och lyckat samarbete!