Svenskt trä, Shou Sugi Ban och design – Träffa TREE på Stockholm Furniture Fair

 

Vi upptäckte först Shou Sugi Ban när vi sökte efter ett miljövänligt att bevara trä. Shou Sugi Ban är en teknik som japanerna utvecklade för århundraden sedan som går ut på att ytan på trä bränns till olika stadier av förkolning. Men det är inte bara japanerna som har använt sig av tekniken att bränna trä för att förstärka och förlänga träets hållbarhet och motståndskraft, i Sverige har man bränt nederdelen av gärdesgårdar och bryggor till exempel. Och Sverige har faktiskt en hel del gemensamt med Japan både klimat- och designmässigt, så vi tänkte, varför inte i Sverige…

Vi har arbetat med Shou sugi ban i Sverige i tre år nu och har valt att använda främst gran och furu, lokalt producerat trä av bra kvalitet. Och nu har vi fått äran att i samarbete med Svenskt Trä och designer Lisa Hilland visa upp Shou Sugi Ban på Stockholm Furniture Fair den 5-9 februari!

Vi delar monter med Lisa Hilland och där kommer du kunna se både Myltha och Shou Sugi Ban. Kom och träffa oss, titta, känn och kläm på prover och ställ frågor.

 

Välkommen!

 

Älvsjömässan. Mässvägen 1 Älvsjö

Monter B02:05

Vi kommer att vara där hela veckan men vill du vara helt säker på att få prata med någon av oss från TREE är nedanstående tider bäst:

Tisdag 5/2 kl 15-18

Onsdag 6/2 kl 15-18

Torsdag 7/2 kl 9-18

 

Här ser du en liten sneakpeak på Lisa Hillands fina pall där vi bränt nederdelen av benen. De brända benen gör ju att man kan ta med den ut i mossan och slå sig ner ett tag 🙂 Det enkla, vackra i furu, förstärkt och framhävt med pallen och Shou Sugi Ban representerar perfekt vårt samarbete och gemensamma värderingar om natur, enkelhet, design och hållbarhet tycker vi.

Pall Myltha Lisa Hilland