Måla med dina färger

Hur kommer det sig att så många väljer vitt när de ska måla hemma? Är det för att alla älskar vitt? Eller är det för att det är en “säker” färg?

Jaja det finns säkert fler anledningar “ljust och fräscht” osv men jag ville använde det som en liknelse. För det är vanligt att vi väljer den säkra vägen i livet också, den som många andra har valt och som andra verkar tycka om.

Egentligen skulle vi tycka att det skulle vara skitkul att testa att måla köket rosa. Men är rädda för att vi skulle tröttna, som jag hört många säga. Varför är vi så rädda för att tröttna på en färg? För att vi skulle få måla om köket igen? Är det verkligen det värsta ödet vi kan tänka oss, att få måla en gång till? Då vet vi ju åtminstone att vi inte vill ha ett rosa kök längre, och så har vi ju fått testa. Kanske till och med trivts riktigt bra med det ett tag. Men sen tröttnade vi. Och ja, då blir det till att måla om igen, men det är väl ett ganska lågt pris att betala för att få ha testat att ha ett rosa kök?

På samma sätt som jag tycker att det skulle vara roligt om vi vågade måla med lite olika färger hemma tycker jag det skulle vara om vi vågade testa lite mer saker i livet också. Det är inte hela världen om det blir fel, om vi tröttnar, eller ångrar oss, och måste välja en ny färg. Hellre det än att aldrig ha testat.

När jag var rädd för att göra något när jag var yngre, som att flytta hemifrån, eller åka till Australien och plugga, sa mina föräldrar alltid att jag skulle prova, om jag inte gillade det efter ett tag kunde jag alltid komma hem igen. Det gjorde att jag vågade. Så tänker jag fortfarande, vare sig det är ett kök som ska målas eller en flytt som ska göras, att jag kan ju alltid välja om. Never try, never know (som min storebror alltid säger).

Huvudsaken att jag får testa att måla mitt liv i mina favoritfärger. Men så älskar jag ju färger också…

 

✏ Välj en favoritfärg ch måla om någonting hemma.