Världens bästa diet?

Även om det inte går att hitta en diet som passar för alla finns det vissa saker som alla de sundaste befolkningarna i världen har gemensamt och det är processerade livsmedel, eller rättare sagt frånvaron av dessa; onaturlig, hårt bearbetad och förpackad mat.

Det land som anges ha den sjukaste, mest dödligt överviktiga befolkningen i världen lever i ett paradis. Vackra öar omgivna av turkost vatten. Befolkningen lider av diabetes och följdsjukdomar av diabetes och sjukhuset är upptaget med att amputera öbefolkningens kroppsdelar på grund av det. Vad hände? De små öarna har blivit beroende av importerade, konserverade och bearbetade livsmedel. Det enda köttet de äter kommer från en burk, inga färska grönsaker eller frukt, den färska maten är otillgänglig och dyr.

Och på andra sidan skalan finns ett antal olika befolkningar, över hela världen, indianer i amazonerna, afrikanska stammar, inuiter, medelhavsbor, skandinaver. Vissa äter massor av grönsaker och minimalt kött, vissa äter nästan uteslutande kött och fisk. Vad de alla har gemensamt är frånvaron av hårt bearbetad, processerad mat, och att håller sig till lokal, naturlig, säsongsbetonad mat.

 

✏ Ta en titt i skafferi, kyl och frys: Hur mycket färdiglagat eller halvfabrikat har du där?

 

📗 Dokumentären om sökandet efter den hälsosammaste kosten kan ses på svtplay.se, där det kallas “Världens bästa kost? “. Jag tror att den ursprungligen sändes på channel4 i Storbritannien

 

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara