Bara bestämma sig

Jag såg ett program med kocken Tareq Taylor där någon frågade honom varför han alltid var så glad. Och han svarade ungefär “En dag bestämde jag mig bara för att vara glad”. Det kan verka överförenklat men allt behöver inte vara så svårt och komplicerat. Jag har hört flera människor säga så och jag tror att det faktiskt kan fungera.

Bestämmer du dig för att vara glad kommer det att återspeglas i ditt kroppsspråk, hur du pratar, hur du beter dig mot andra människor och det blir ett klassiskt fall av “fake it ’til you make it” för om du ser glad ut, beter dig som om du är glad och låter som om du är glad, då kommer du att känna dig gladare också. Med tiden blir du en gladare människa om du fortsätter, det är jag övertygad om!

✏️ Bestäm dig för att vara glad idag, ansträng dig att le mycket, skratta, tänka som en glad positiv människa skulle tänka, gå som en glad människa skulle gå, prata som en glad människa skulle prata, och se om du känner dig lite gladare än vanligt. Om du gillar det är det bara att fortsätta öva, du kommer att b i gladare och gladare, jag lovar!