Offra inte nuet för framtiden

När jag sätter mina mål, är det en del av målet att jag inte ska offra nuet för framtiden. Faktum är att vi inte vet vad som ska hända i framtiden, vi vet bara vad som är just nu. Jag har bestämt mig för att lyckas på ett sätt som gör att jag inte kan misslyckas, och det gör jag genom att njuta av vägen. Om jag gör det, gör det ju inte så mycket när eller ens om jag når mitt mål, jag har ju haft det bra ändå!

Jag har till exempel sett och hört om så många som har så bråttom att nå sina karriärmål att de nästan helt försummat sin hälsa och sin familj, bara för att senare upptäcka att tiden inte går att få tillbaka. Ingen kan få tillbaka sin tid, det vet jag ju redan, så varför göra om andras misstag? Något av det jag är stoltast över i livet är att vi lyckats bygga ett företag som vi försörjer hela familjen på, samtidigt som vi maximerat vår tid tillsammans, inte stressat, gått vår egen våg, prioriterat vår hälsa och försöker vara vänliga mot jorden vi bor på.

Jag försöker se till att priset för det jag vill ha i framtiden inte är för högt att betala, att sitta fast på ett jobb åtta timmar om dagen och inte få vara med min son, det tyckte jag definitivt var ett för högt pris att betala för att få t ex ett hus med sjötomt och en semesterresa till Mallorca. Men det är jag det, du bestämmer själv vad värdet är på det du vill ha och vad du är beredd att betala. Jag vill bara ge dig en vänlig påminnelse om att mycket av det vi blivit uppmuntrade att sträva efter kanske i vår egen verklighet inte har lika stort värde som något av allt det där andra som står på din prioriteringslista.

✏️ Finns det något just nu som du kan göra på ett annat sätt? På ett sätt som gör att du njuter mer av nuet så att priset för att nå ditt mål inte blir för högt att betala.