Att röra sig naturligt handlar om att designa sitt liv så att man får in mycket rörelse och variation i vardagen så att du behåller en stark och smidig kropp hela livet.

 

 

Rörelse är näring för kroppen

Att röra sig naturligt handlar om att designa sitt liv så att man får in mycket rörelse och variation i vardagen för att behålla en stark och smidig kropp hela livet. Träning är jättebra, men med den stillasittande livsstil många har idag räcker några timmars träning i veckan inte till för att kompensera för de skador som uppstår av för mycket sittande. Rörelse är näring för kroppen. Rörelse ser till att transportera runt blodet i vår kropp, och förse våra … Read More

Sitta på golvet

Jag minns när jag flyttade från min andrahandslägenhet i Stockholm och sålde min enorma soffa som jag köpt, för att “det gjorde ju alla” dåförtiden. Men jag insåg, speciellt när jag började tänka på att flytta den där soffan, till mitt nya liv, att den stora tunga pjäsen kändes som ett ankare i mitt, gamla, liv. Vilken enorm lättnad det var att sälja den och se den bäras bort, jag kände mig mycket lättare! Och det var den känsla jag … Read More

Barfotagående

Tvärt emot vad skoindustrin försöker få oss att tro “behöver” vi inte stadiga skor. Visst, har du gått i stadiga skor hela ditt liv är naturligtvis dina muskler försvagade och förmodligen är även dina fötter deformerade, men börjar du med barfotagående stärks det snabbt upp. När jag flyttade upp till Åre blev jag intalad att köpa ett par rejäla Lundhagskängor för utan det kunde men ju inte klara sig i fjällen… Att jag tidigare vandrat över vulkaner i gympaskor och … Read More

Variera dina viloställningar

Alla har väl hört vid det här laget att sitta är det nya röka. Det är livsfarligt att sitta för mycket helt enkelt. Men riktigt så farligt är det inte, inte om du varierar dina sittställningar och reser dig ofta. För det att den långa, statiska belastningen som är som mest skadlig för våra kroppar. Att sitta på en stol tillhör inte en av de viloställningar våra kroppar är designade för. Och det får konsekvenser. Stela ryggar, ben, ont i … Read More

Häng och sitt på huk

Sitta på huk, ja jag vet att jag tjatar om det, men det är faktiskt en av de bästa sakerna din kan göra för din rygg. Och så enkelt! Ja det är värt att tjata om. Ido Portal, en mästare inom movement culture (ja det var han som tränade MMA stjärnan Conor McGregor), fick frågan under en intervju om han kunde ge något enkelt tips och det han sa var sitt på huk, och häng. När vi levde ute i … Read More

Mer rörelse i vardagen

Jag har saknat något vad gäller träning, jag gillat inte ens ordet. Jag har aldrig kännt mig särskilt dragen till det, till sport, gym, löpspår,  vikter och bestämda övningar. Jag har gjort det för att det ”ska vara bra för mig” men aldrig riktigt njutit av den sortens träning, bara av effekten efter träningen. Det är så stelt och statiskt och tråkigt det mesta som kallas träning och jag har liksom aldrig fattat det roliga med det. Jag vill att … Read More

Designa ditt hem

Släng ut soffan Kökssoffa i stället för stolar Gör det inte så bekvämt för dig -Manuella apparater – kaffekvarn – handvevad mixer (överkurs? da kan ju ha kvar apparaterna och använda dem när du inte orkar men ställ dem mer svårtillgångligt har du hus kan du placera t ex frys och tvättstuga ute i ett förråd, du får då dessutom mindre utrymme som måste hållas varmt och sparar på så sätt även energi placera saker högt i skåp och skaffa … Read More